Najlepšie priemyselné akcie na október 2020

Akcie Americké akcie Dividendy Priemysel

Druhá časť

Priemyselný sektor zahŕňa spoločnosti, ktoré vyrábajú stroje, zariadenia a spotrebný materiál, ktoré sa používajú v stavebníctve a výrobe, ako aj poskytujú súvisiace služby. Tieto spoločnosti sú úzko späté s ekonomikou a ich objem obchodov počas recesií často prudko klesá, hoci každý priemyselný subsektor má často odlišné výkony. Medzi známe spoločnosti patrí Lockheed Martin Corp. (LMT:NYSE), Honeywell International Inc. (HON:NYSE) a 3M Co. (MMM). Medzi priemyselné odvetvia patria aj spoločnosti poskytujúce služby leteckej dopravy, ako napríklad United Airlines Holdings Inc. (UAL:NASDAQ).

päťročný graf Industrial Select Sector, zdroj: GOOGLE

Priemyselné akcie, reprezentované v Industrial Select Sector SPDR ETF (XLI), výrazne zaostávali za širším trhom a poskytli investorom celkový výnos 0,5% v porovnaní s celkovým výnosom Russell 1000 vo výške 13,4% za posledných 12 mesiacov.

Tu sú 3 najlepšie priemyselné akcie s najrýchlejším rastom výnosov.

Najrýchlejšie rastúce priemyselné akcie

Toto sú priemyselné akcie s najvyšším medziročným rastom zisku na akciu (EPS) za posledný štvrťrok. Rastúce zárobky ukazujú, že podnikanie spoločnosti rastie a generuje viac peňazí, ktoré môže reinvestovať alebo vrátiť akcionárom.

päťročný graf Energizer Holdings Inc., zdroj: GOOGLE

Energizer Holdings Inc. (ENR:NYSE) : Spoločnosť Energizer Holdings vyrába suché batérie a baterky. Prostredníctvom dcérskych spoločností spoločnosť ponúka alkalické, nabíjateľné, miniatúrne a uhlíkovo-zinkové batérie, ako aj svetelné produkty, holiace strojčeky a baterky.

päťročný graf Quanta Services Inc., zdroj: GOOGLE

Quanta Services Inc. (PWR:NYSE) : Quanta Services poskytuje špeciálne kontraktačné služby vrátane infraštruktúrnych riešení pre elektrickú energiu, ropu a plyn a komunikačný priemysel.

dvojročný graf Vertiv Holdings Co., zdroj: GOOGLE

Vertiv Holdings Co. (VRT:NYSE) : Vertiv Holdings je holdingová spoločnosť, ktorá prostredníctvom dcérskych spoločností poskytuje elektroenergetické zariadenia, stojany a kryty, tepelný manažment a súvisiace nástroje a služby. Medzi klientov spoločnosti patria dátové centrá, obchodné a priemyselné priestory a komunikačné siete. V 2. štvrťroku 2020 spoločnosť Vertiv vykázala medziročný pokles čistých tržieb o 11,3%, a to predovšetkým v dôsledku pandémie COVID-19 a ďalších prevádzkových faktorov. Napriek tomu nižšie úrokové náklady a prevádzkové náklady jej pomohli vykázať čistý príjem 26,2 milióna dolárov v porovnaní so stratou pred rokom.

Zdroj: investopedia

Odmietnutie zodpovednosti: prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. 

Ohodnoť článok

Pridaj komentár