Najlepšie anticyklické akcie na december 2020

Akcie Americké akcie Dividendy Spotrebiteľský sektor

Prvá časť

Sektor spotrebiteľských tovarov tvoria spoločnosti, ktoré vyrábajú a predávajú predmety považované za nevyhnutné pre každodenné použitie. Medzi spotrebiteľské základné výrobky patria domáce potreby, potraviny, nápoje, hygienické výrobky a ďalšie predmety, ktoré jednotlivci nie sú ochotní alebo schopní vylúčiť zo svojho rozpočtu ani v čase finančných problémov. Vo výsledku sa tieto spoločnosti považujú za necyklické a schopné udržiavať stabilný rast bez ohľadu na stav ekonomiky. Medzi veľké mená v tomto sektore patria spoločnosti Procter & Gamble Co. (PG:NYSE), Coca-Cola Co. (KO:NYSE) a General Mills Inc. (GIS:NYSE).

päťročný graf Consumer Staples Select Sector SPDR ETF, zdroj: GOOGLE

Necyklické spotrebiteľské akcie reprezentované v Consumer Staples Select Sector SPDR ETF (XLP), podali lepší výkon na širšom trhu a poskytli investorom celkový výnos 11,3% v porovnaní s celkovým výnosom Russell 1000 17,9% za posledných 12 mesiacov.

Tu sú 3 najdôležitejšie necyklické spotrebiteľské akcie s najlepšou hodnotou.

Necyklické spotrebiteľské akcie s najlepšou hodnotou

Ide o akcie s najnižším 12-mesačným pomerom tržnej ceny akcií k čistému zisku (P / E).

päťročný graf Albertsons Companies, zdroj: GOOGLE

Albertsons Companies Inc. (ACI:NYSE) : Spoločnosť Albertsons Companies prevádzkuje obchody s potravinami a drogériami po celej USA. Spoločnosť nedávno oznámila plány na rozšírenie svojich bezkontaktných nákupných ponúk prijatím platieb SNAP EBT na približne 200 svojich pobočiek Drive Up & Go po celej krajine.

päťročný graf Campbells Soup, zdroj: GOOGLE

Campbell Soup Co. (CPB:NYSE) : Spoločnosť Campbell Soup vyrába a predáva potravinové a nápojové výrobky vrátane cestovinových omáčok Prego, mexických omáčok Pace, zemiakových lupienkov značky Kettle, džúsov V8 a ďalších.

päťročný graf Sprouts Farmers Market, zdroj: GOOGLE

Sprouts Farmers Market Inc. (SFM:NASDAQ) : Sprouts Farmers Market prevádzkuje maloobchodné obchody s potravinami po celej USA. Za 3. štvrťrok 2020, ktorý sa skončil 27. septembra, vykázala Sprouts Farmers Market medziročný nárast čistého predaja o 9,5% a medziročný nárast čistého príjmu o 129,4%. Za výsledkami stál zvýšený celkový dopyt počas pandémie COVID-19 a vysoký výkon v nových prevádzkach obchodov.

Zdroj: investopedia

Odmietnutie zodpovednosti: prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. 

Ohodnoť článok

Pridaj komentár