Najlepšie anticyklické akcie na december 2020

Akcie Americké akcie Dividendy Spotrebiteľský sektor

Druhá časť

Sektor spotrebiteľských tovarov tvoria spoločnosti, ktoré vyrábajú a predávajú predmety považované za nevyhnutné pre každodenné použitie. Medzi spotrebiteľské základné výrobky patria domáce potreby, potraviny, nápoje, hygienické výrobky a ďalšie predmety, ktoré jednotlivci nie sú ochotní alebo schopní vylúčiť zo svojho rozpočtu ani v čase finančných problémov. Vo výsledku sa tieto spoločnosti považujú za necyklické a schopné udržiavať stabilný rast bez ohľadu na stav ekonomiky. Medzi veľké mená v tomto sektore patria spoločnosti Procter & Gamble Co. (PG:NYSE), Coca-Cola Co. (KO:NYSE) a General Mills Inc. (GIS:NYSE).

päťročný graf Consumer Staples Select Sector SPDR ETF, zdroj: GOOGLE

Necyklické spotrebiteľské akcie reprezentované v Consumer Staples Select Sector SPDR ETF (XLP), podali lepší výkon na širšom trhu a poskytli investorom celkový výnos 11,3% v porovnaní s celkovým výnosom Russell 1000 17,9% za posledných 12 mesiacov.

Tu sú 3 najdôležitejšie necyklické spotrebiteľské akcie s najrýchlejším rastom.

Najrýchlejšie rastúce necyklické spotrebiteľské akcie

Toto sú necyklické spotrebiteľské akcie s najvyšším medziročným ziskom na akciu (EPS) za posledný štvrťrok. Rastúce zárobky ukazujú, že podnikanie spoločnosti rastie a generuje viac peňazí, ktoré môže reinvestovať alebo vrátiť akcionárom.

päťročný graf Ollie’s Bargain Outlet Holdongs, zdroj: GOOGLE

Ollie’s Bargain Outlet Holdings Inc. (OLLI:NASDAQ) : Ollie’s Bargain Outlet Holdings je holdingová spoločnosť, ktorá prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje maloobchodné predajne poskytujúce značkové výrobky za zľavnené ceny, ako sú domáce potreby, knihy a kancelárske potreby, posteľné a kúpeľňové výrobky, podlahové krytiny, hardvér, hračky a jedlo.

päťročný graf Coty, zdroj: GOOGLE

Coty Inc. (COTY:NYSE) : Coty je výrobcom a distribútorom kozmetických výrobkov. Medzi produkty spoločnosti patrí farebná kozmetika, hygienické výrobky, vône, výrobky na opaľovanie a ošetrenie pleti. Výrobky Coty sa predávajú v obchodných domoch, maloobchodoch a bezcolných obchodoch po celom svete. V novembri spoločnosť oznámila predaj svojho profesionálneho a maloobchodného obchodu s vlasmi globálnej investičnej spoločnosti KKR & Co. Inc. (KKR). Spoločnosť Coty získa výnos v hodnote približne 2,5 miliárd dolárov a udrží si 40%-ný podiel.

dvojročný graf Grocery Outlet Holding, zdroj: GOOGLE

Grocery Outlet Holding Corp. (GO:NASDAQ) : Grocery Outlet Holding Corp. vlastní a prevádzkuje obchody s potravinami po celých Spojených štátoch. Za 3. štvrťrok 2020, ktorý sa skončil 26. septembra, spoločnosť vykázala medziročný nárast čistého predaja o 17,1% a medziročný nárast čistého príjmu o 225,2%. K zisku prispeli daňové výhody spojené s opciami na akcie pre zamestnancov. Spoločnosť očakáva, že v nadchádzajúcom štvrťroku bude pokračujúce zvyšovanie priemernej veľkosti koša daných akcií viesť k porovnateľnému rastu tržieb v obchodoch, aj keď sa očakáva, že pandémia COVID-19 spôsobí celkový pokles návštevnosti obchodov.

Zdroj: investopedia

Odmietnutie zodpovednosti: prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. 

Ohodnoť článok

Pridaj komentár