15 najlepších dividendových akcií na kúpu do roku 2021

Akcie Americké akcie Banky Dividendy Reality Spotrebiteľský sektor Zdravotníctvo

Druhá časť

Keď sa začal rok 2020, vyzeralo to, akoby sa dlhá éra minimálnych sadzieb konečne skončila. Pandémia však tento výhľad rýchlo zmenila, pretože miera nezamestnanosti vzrástla z februárových 3,5% na 14,7% v apríli a Federálny rezervný systém v marci znížil úrokové sadzby na nulu. Výnos 10-ročných dlhopisov bol tiež od marca nižší ako 1% a investori zameraní na príjem majú opäť niekoľko atraktívnych možností. S ohľadom na to, U.S. News zdôraznila 15 najlepších dividendových akcií na kúpu do roku 2021 s výnosmi, ktoré sa pohybujú od menej ako 2% až po dvojciferné hodnoty. Tu sú niektoré z najlepších akcií vyplácajúcich dividendy, ktoré si môžete kúpiť na nasledujúci rok.

päťročný graf JPMorgan Chase, zdroj: GOOGLE

JPMorgan Chase & Co. (JPM:NYSE)

Pre banky bol rok 2020 poklesom. Úrokové sadzby sa prepadli, čím sa zmenšilo dôležité rozpätie medzi tým, čo banka platí za požičanie peňazí, a tým, čo účtuje za pôžičky. Ani JPMorgan Chase & Co., najcennejšia banka v USA s hodnotou okolo 365 miliárd dolárov, nebola imúnna voči týmto faktorom, pričom k dnešnému dňu do polovice decembra poklesla o 13%. To ponúka dobrú nákupnú príležitosť pre trpezlivých investorov, ktorí hľadajú bezpečnejšie aktívum so slušným výnosom. Ako jeden z 30 členov oceňovaného Dow Jones Industrial, JPM vypláca 3%-nú dividendu a teší sa atraktívnemu výplatnému pomeru 47%. Minulý štvrťrok spoločnosť JPMorgan vykázala 30%-ný nárast výnosov z obchodovania spolu s rekordnými výnosmi a čistými príjmami v divízii správy majetku.

päťročný graf Johnson Johnson, zdroj: GOOGLE

Johnson & Johnson (JNJ:NYSE)

Ďalším z mála výberov v roku 2020, ktoré sa opakujú na zozname najlepších dividendových akcií na kúpu do roku 2021, je gigant v oblasti starostlivosti o zdravie Johnson & Johnson. Akciám JNJ sa nedarilo tak dobre ako akciám spoločnosti AbbVie v roku 2020, do polovice decembra dosiahli zhruba 5%. Spoločnosť Johnson & Johnson, ktorá je po desaťročia blue-chip akciou, pôsobí v troch divíziách: lekárske prístroje, spotrebný tovar a farmaceutický priemysel. Spotrebiteľská divízia, ktorá predáva všetko od Listerine a Tylenolu po Pepcid a Band-Aids, je v podstate nepriestrelná. V jej divízii zdravotníckych prístrojov sa minulý rok znížili nedostatky, pretože nemocnice upadli po pandémii. To by sa malo v najbližších rokoch odraziť a farmaceutická divízia JNJ by bola najrýchlejšie rastúcim z troch segmentov za posledný štvrťrok. Štvrťročné spätné odkúpenie akcií malo za posledných päť rokov priemerne 1,64 miliárd dolárov, v posledných dvoch štvrťrokoch však iba 595 miliónov dolárov, takže do roku 2021 by mohla spoločnosti JNJ rásť EPS aj týmto spôsobom.

päťročný graf Iron Mountain, zdroj: GOOGLE

Iron Mountain (IRM:NYSE)

Spoločnosť Iron Mountain, prvá REIT, na tomto zozname, sa špecializuje na služby v oblasti ukladania a správy informácií. Spoločnosť tvrdí, že ukladá a chráni aktíva vo výške 18 miliárd dolárov od viac ako 225 000 organizácií po celom svete. Právna štruktúra IRM ako REIT jej umožňuje vyhnúť sa dvojitému zdaneniu. Musí vyplatiť 90% zdaniteľného príjmu svojim akcionárom, ale na oplátku neplatí žiadne dane z príjmu právnických osôb. Investori, ktorí sú ochotní uprednostniť stály príjem pred zmysluplným rastovým potenciálom, by mali zvážiť spoločnosť Iron Mountain. Akcie sa zvyknú obchodovať v relatívne úzkom rozmedzí a v súčasnosti majú výnos 8,1%.

Zdroj: finance.yahoo

Odmietnutie zodpovednosti: prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. 

Ohodnoť článok

Pridaj komentár