Najlepšie finančné akcie za apríl 2021

Akcie Americké akcie Dividendy Financie

Prvá časť 

Finančný sektor tvoria spoločnosti, ktoré ponúkajú služby vrátane pôžičiek, sporenia, poistenia, platobných služieb a správy peňazí pre jednotlivcov a firmy.  Akcie finančného sektora zahŕňajú širokú škálu spoločností pôsobiacich v oblasti maloobchodného a komerčného bankovníctva, účtovníctva, poisťovníctva, správy aktív, kreditných kariet a sprostredkovania. Medzi známe spoločnosti v tomto sektore patria Wells Fargo Co. (WFC:NYSE), Goldman Sachs Group Inc. (GS:NYSE) a Morgan Stanley (MS:NYSE).

päťročný graf Financial Select Sector SPDR, zdroj: GOOGLE

Finančné akcie reprezentované Financial Select Sector SPDR ETF (XLF), prekonali širší trh a poskytli investorom celkový výnos 83,3% v porovnaní s celkovým výnosom Russell 1000 79,4% za posledných 12 mesiacov. 

Tu sú 3 najlepšie finančné akcie s najlepšou hodnotou.

Finančné akcie s najlepšou hodnotou

Ide o akcie s najnižším 12-mesačným pomerom tržnej ceny akcií k čistému zisku (P / E).

päťročný graf White Mountains Insurance Group, zdroj: GOOGLE

White Mountains Insurance Group Ltd. (VTM:NYSE) :  White Mountains Insurance Group je holdingová spoločnosť, ktorej dcérske spoločnosti poskytujú poisťovacie služby. Ponúka produkty poistenia majetku a nehôd a zaistenia. Spoločnosť začiatkom februára oznámila finančné výsledky za fiškálny rok 2020, ktorý sa skončil 31. decembra 2020. Ročný čistý príjem stúpol o 76,2%, pretože celkový zisk za tento rok vzrástol o 32,2%. Celkové výdavky rástli oveľa pomalším tempom ako výnosy, čo pomáha zvyšovať čistý príjem. 

Dividendový výnos: 3,11%

päťročný graf Virtu Financial, zdroj: GOOGLE

Virtu Financial Inc. (VIRT:NASDAQ) :  Virtu Financial je spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá slúži ako tvorca trhu. Poskytuje likviditu, exekučné služby a dáta, analytiku a ďalšie služby.

Dividendový výnos: 2,91%

päťročný graf American National Group, zdroj: GOOGLE

American National Group Inc. (ANAT:NASDAQ) : American National Group je poisťovňa, ktorá ponúka poisťovacie služby v oblasti života, nehnuteľností, podnikania, zdravia, automobilov, nájmov a pozemkov. Ponúka tiež anuity. Spoločnosť začiatkom marca oznámila finančné výsledky za rok 2020, ktorý sa skončil 31. decembra 2020. Čistý príjem klesol o 25,8%, pretože celkové poistné a zisk poklesli o 6,8%. Spoločnosť uviedla, že jej náklady spojené so zaistením krytia úmrtí spôsobených COVID-19 sa zvýšili. Hlavným dôvodom poklesu čistého príjmu bolo zníženie čistých realizovaných investičných výnosov po zdanení o 116,7 miliónov dolárov a zníženie čistých výnosov z kapitálových cenných papierov po zdanení o 52,3 miliónov dolárov.

Zdroj: investopedia

Odmietnutie zodpovednosti: prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. 

Ohodnoť článok

Pridaj komentár