Exelon Corporation (EXC:NASDAQ)

Akcie Americké akcie Dividendy Energetika Verejné služby

Exelon Corporation je americká energetická spoločnosť zo zoznamu Fortune 100 so sídlom v Chicagu v štáte Illinois a registrovanou v Pensylvánii. Generuje tržby približne 33,5 miliárd dolárov a zamestnáva približne 33 400 ľudí.

Ústredie: Chicago, Illinois, USA
Generálny riaditeľ: Christopher M. Crane (12.3.2012-)
Dátum založenia: 1999
Spravované aktíva: 43,64 miliárd
Sektor: verejné služby
Priemysel: energie
Počet zamestnancov: 32 340
Adresa: 10 South Dearborn Street, 51st Floor, PO Box 805379, Chicago, IL, 60680-5379, United States
Telefónny kontakt: 800 483 3220
Webová stránka: www.exeloncorp.com

Dividendový výnos: 3,42%

päťročný graf Excelon, zdroj: GOOGLE

Ročná výplata (FWD): 1,53 dolárov
Výplatný pomer: 54,74%
Roky rastu: 5 rokov
Posledná ohlásená dividenda: 0,38 dolárov
Ex dividend day: 13.5.2021
Dátum výplaty: 10.6.2021
Frekvencia: štvrťročne 

História rastu dividend: 

zdroj: seekingalpha

Profil spoločnosti Exelon Corporation 

Exelon Corporation (EXC:NASDAQ), holdingová spoločnosť poskytujúca verejné služby, sa zaoberá výrobou, dodávkou a marketingom energie v Spojených štátoch a Kanade. Vlastní jadrové, fosílne, veterné a vodné elektrárne, elektrárne na biomasu a slnečnú energiu. Spoločnosť tiež predáva elektrinu veľkoobchodným a maloobchodným zákazníkom; predáva zemný plyn, obnoviteľnú energiu a ďalšie výrobky a služby spojené s energetikou. Ďalej sa zaoberá nákupom a regulovaným maloobchodným predajom elektriny a zemného plynu; prenosom a distribúciou elektriny a distribúciou zemného plynu maloobchodným zákazníkom. Spoločnosť ďalej ponúka podporné služby vrátane právnych, ľudských zdrojov, informačných technológií, financií, riadenia dodávok, účtovníctva, strojárstva, zákazníckych operácií, plánovania distribúcie a prenosu, správy majetku, systémových operácií a služieb obstarávania energie. Slúži distribučným spoločnostiam, obciam, družstvám a finančným inštitúciám, ako aj komerčným, priemyselným, vládnym a rezidenčným zákazníkom. Spoločnosť bola založená v roku 1999 a hlavné sídlo má v Chicagu v štáte Illinois.

Zdroj: wikipedia, seekingalpha

Odmietnutie zodpovednosti: Prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. Informácie uvedené na webových stránkach vrátane článkov a komentárov nemajú v žiadnom prípade slúžiť ako individuálne investičné odporúčania ani ako analýza investičných príležitostí. Pred akýmkoľvek investičným rozhodnutím odporúčame kontaktovať skúseného investičného poradcu a zámery s ním konzultovať. Prevádzkovatelia web stránky nie sú sprostredkovatelia alebo investiční poradcovia a neposkytujú investičné poradenstvo ani investičné odporúčanie.

Ohodnoť článok

Pridaj komentár