Najlepšie rastové akcie za jún 2021

Akcie Americké akcie Banky Dividendy Financie Zdravotníctvo

Prvá časť 

Rastové investovanie je jednou z dvoch hlavných základných investičných stratégií, druhou je hodnotové investovanie . Investori, ktorí využívajú rastovú investičnú stratégiu, zvyčajne umiestnia väčšinu svojho portfólia do rastových akcií, čo sú akcie spoločností, od ktorých sa očakáva, že ich príjmy alebo predaje budú rásť podstatne rýchlejšie ako na zvyšku trhu. V tejto fáze spravidla neplatia dividendy, pretože všetky príjmy sa zvyčajne reinvestujú späť do podniku, aby sa v budúcnosti vytvorili ešte väčšie príjmy alebo zisky. Primárny spôsob, akým investori očakávajú, že budú mať zisky z rastu, je profitovanie z kapitálových ziskov. Medzi klasické príklady rastových akcií patrí Facebook Inc. (FB), Amazon.com Inc. (AMZN) a Netflix Inc. (NFLX).

päťročný graf Russell 1000, zdroj: GOOGLE

Rastové akcie, vyjadrené indexom Russell 1000, za posledný rok prekonali výkonnosť širšieho trhu. Index priniesol za posledných 12 mesiacov celkový výnos 42,8%.

Najlepšie rastové akcie podľa rastu EPS

Ide o akcie s najvyšším medziročným rastom EPS za posledný kvartál. Rastúce tržby ukazujú, že podnikanie spoločnosti rastie a generuje viac peňazí, ktoré môže reinvestovať alebo vrátiť akcionárom. Spoločnosti s kvartálnym EPS nad 2 500% boli vylúčené ako mimoriadne hodnotné.

Dividendový výnos: 2,84%

päťročný graf Fifth Third Bancorp, zdroj: GOOGLE

Fifth Third Bancorp (FITB:NASDAQ) : Fifth Third Bancorp je diverzifikovaná spoločnosť poskytujúca finančné služby prevádzkujúca banky v stredozápadných a juhovýchodných častiach USA. Spoločnosť ponúka retailové a komerčné bankovníctvo, investičné poradenstvo a ďalšie služby.

päťročný graf Cooper Companies, zdroj: GOOGLE

The Cooper Companies Inc. (COO:NYSE) : Cooper Companies je spoločnosť zaoberajúca sa zdravotníckymi prístrojmi zložená z dvoch segmentov – CooperVision, ktorá vyrába výrobky pre nositeľov kontaktných šošoviek a CooperSurgical, ktorá predáva diverzifikované produkty a služby zamerané na zlepšenie zdravia, plodnosti a diagnostiky žien. Spoločnosť 3. mája oznámila, že jej jednotka CooperSurgical získala spoločnosť Medical Corporation za zhruba 60 miliónov dolárov. Spoločnosť Cooper Companies uviedla, že dohoda posilní ponuku lekárskych prístrojov OB / GYN. 

päťročný graf Boston Scientific, zdroj: GOOGLE

Boston Scientific Corp. (BSX:NYSE): Spoločnosť Boston Scientific vyvíja, vyrába a predáva minimálne invazívne lekárske prístroje. Jej produkty sa používajú v rôznych medicínskych oblastiach vrátane urológie, riadenia srdcového rytmu, endoskopie a neuromodulácie.

Zdroj: investopedia

Odmietnutie zodpovednosti: prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. Informácie uvedené na webových stránkach vrátane článkov a komentárov nemajú v žiadnom prípade slúžiť ako individuálne investičné odporúčania ani ako analýza investičných príležitostí. Pred akýmkoľvek investičným rozhodnutím odporúčame kontaktovať skúseného investičného poradcu a zámery s ním konzultovať. Prevádzkovatelia web stránky nie sú sprostredkovatelia alebo investiční poradcovia a neposkytujú investičné poradenstvo ani investičné odporúčanie.

Ohodnoť článok

Pridaj komentár