Najnovšie trendy

Akcie Americké akcie Dividendy Služby

Vail Resorts zaujala prvé miesto v zozname, pretože spoločnosť zvýšila svoju dividendu napriek neuspokojivým výsledkom. Toll Brothers je na druhom mieste po tom, čo tiež zvýšil svoju dividendu.

Dividendový výnos: 2,96%

päťročný graf Vail Resort, zdroj: GOOGLE

Vail Resorts

Vail Resorts (MTN:NYSE) obsadilo prvé miesto v zozname posledných štrnástich dní a usiluje o zvýšenie sledovanosti o 1 778 %. Vail zvýšil svoju dividendu o pôsobivých 117%, z 0,88 dolárov na akciu na 1,91 dolárov. Výsledkom je forwardový výnos skoro 3,00%. Dividenda je splatná 14. apríla pre akcionárovou k 30. marcu.

Vail, prevádzkovateľ zimných stredísk, ktorý trpel opatreniami súvisiacimi s koronavírusom, vykázal za druhý štvrťrok zisk na akciu 5,47 dolárov, pričom odhady analytikov minuli o približne 28 centov. Medzitým boli príjmy vo výške 906 miliónov dolárov, čo je približne o 50 miliónov dolárov nižšie, ako sa očakávalo.

Príjmy Vailu však vzrástli o viac ako 30% v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, čo ukazuje, že došlo k oživeniu, hoci nebolo také silné, ako investori očakávali. Návštevy stredísk spoločnosti boli skutočne zasiahnuté zlým zimným počasím, prerušením koronavírusu v Omicronovom variante a nedostatkom pracovnej sily.

Vail pozastavil svoju dividendu v apríli 2020, aby si zachoval prostriedky na riešenie pandémie. V októbri 2021 spoločnosť obnovila dividendu na približne 0,88 dolárov, alebo približne polovicu toho, čo bolo pred pandémiou. Aktuálna dividenda je najvyššia v histórii spoločnosti.

Dividendový výnos: 1,63%

päťročný graf Toll Brothers, zdroj: GOOGLE

Toll Brothers

Toll Brothers (TOL:NYSE) obsadilo druhé miesto v zozname so skokovým nárastom sledovanosti o 1 360%.

Spoločnosť Toll Brothers bola na radare po tom, čo táto spoločnosť zvýšila svoju štvrťročnú dividendu o 18% na 0,20 dolára na akciu alebo teda 0,80 dolára ročne. Vyššia dividenda bude vyplatená v apríli 2022 akcionárom ku 8. aprílu. Výnos dividend spoločnosti Toll Brothers je 1,6% a spoločnosť má výplatný pomer iba 6,7 ​%.

Po dosiahnutí maxima v decembri 2021 akcie spoločnosti klesli približne o 30% a obchodovali sa za 50,92 dolárov za kus. Výsledky spoločnosti sa však medzikvartálne zlepšovali, čo naznačuje, že korekcia súvisela s trhom. V prvom štvrťroku 2022 boli tržby vo výške 1,79 miliardy dolárov, čo je medziročne vyššie o 14%. Čistý zisk medzitým vyskočil o 57%. V roku 2021 tržby Toll Brothers vzrástli o 24%, hoci v roku 2020 boli nižšie.

Spoločnosť Toll Brothers však môže v budúcnosti naraziť na určité nerovnosti, pretože rastúce úrokové sadzby a vyššie ceny stavebných materiálov môžu viesť k slabému dopytu po bývaní.

Napriek tomu akcie spoločnosti vyzerajú lacno, obchodujú sa pri pomere ceny k zisku len 7, oproti 22 pre medián indexu S&P 500.

Záver

Vail Resorts viac ako zdvojnásobil svoju dividendu, a to aj napriek relatívne slabým výsledkom. Spoločnosť Toll Brothers tiež zvýšila svoju dividendu, keďže ťažila zo silného dopytu po bývaní.

Zdroj: dividend

Odmietnutie zodpovednosti: Prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. Informácie uvedené na webových stránkach vrátane článkov a komentárov nemajú v žiadnom prípade slúžiť ako individuálne investičné odporúčania ani ako analýza investičných príležitostí. Pred akýmkoľvek investičným rozhodnutím odporúčame kontaktovať skúseného investičného poradcu a zámery s ním konzultovať. Prevádzkovatelia web stránky nie sú sprostredkovatelia alebo investiční poradcovia a neposkytujú investičné poradenstvo ani investičné odporúčanie.

Ohodnoť článok

Pridaj komentár