Najnovšie trendy

Akcie Americké akcie Dividendy Technológie Telekomunikácie

Druhá časť

Cisco Systems obsadilo tretie miesto, keď sa do hry AI zapojila obrovská spoločnosť zaoberajúca sa sieťovým vybavením. Posledným v zozname je telekomunikačný operátor AT&T.

Dividendový výnos: 3,10%

ročný graf Cisco, zdroj: GOOGLE

Cisco

Spoločnosť Cisco Systems (CSCO) sa tento týždeň umiestnila na treťom mieste v zozname, pričom jej sledovanosť stúpla o 31%. Spoločnosť sa objavila v trendoch po uvedení sieťového čipu pre aplikácie AI.

To stavia firmu do priamej konkurencie s Broadcom a Marvell Technology. Spoločnosť Cisco uviedla, že čipy už testujú veľkí poskytovatelia cloudových služieb, medzi ktoré patria Amazon Web Service, Microsoft Azure a Google Cloud.

Akcie spoločnosti Cisco tento rok stúpali, pretože humbuk okolo ChatGPT od OpenAI zvýšil akcie, ktoré poskytujú infraštruktúru AI. Dopyt po aplikáciách AI rastie a spoločnosti sa pretekajú vo výrobe efektívnejších čipov. Ak sa čipy Cisco ukážu ako úspešné, bol by to dobrý zdroj rastu v budúcnosti.

Dividendový výnos: 7,66%

ročný graf AT&T, zdroj: GOOGLE

AT&T

AT&T (T) je na poslednom mieste v zozname s nárastom sledovanosti o 18%.

Akcie AT&T v tomto roku naďalej nedosahovali výkonnosť, aj keď spoločnosť ruší sériu zlých obchodov, ako je akvizícia spoločností DirecTV a Time Warner. Tržby stagnujú, ziskovosť je slabá a dlhodobý dlh zostáva znepokojivo vysoký na úrovni okolo 128 miliárd dolárov. Dividenda prináša neuveriteľných 7,3% vzhľadom na slabý výkon akcií, ale môže byť ohrozená. AT&T sa môže rozhodnúť, že splatenie dlhu je lepším využitím hotovosti ako jej vrátenie akcionárom.

Podiely v AT&T v tomto roku zatiaľ klesli o 20%.

Záver

Cisco uvádza na trh čip s umelou inteligenciou, čím ho stavia do priamej konkurencie s Broadcom a Marvell Technology. Zoznam z tohto týždňa uzatvára AT&T, ktorej dividenda môže byť ohrozená.

Zdroj: dividend

Odmietnutie zodpovednosti: Prevádzkovatelia webovej stránky, jej vydavatelia, vlastníci a sprostredkovatelia nezodpovedajú za straty alebo škody, peňažné alebo iné, ktoré vyplývajú z tu uverejneného obsahu. Informácie uvedené na webových stránkach vrátane článkov a komentárov nemajú v žiadnom prípade slúžiť ako individuálne investičné odporúčania ani ako analýza investičných príležitostí. Pred akýmkoľvek investičným rozhodnutím odporúčame kontaktovať skúseného investičného poradcu a zámery s ním konzultovať. Prevádzkovatelia web stránky nie sú sprostredkovatelia alebo investiční poradcovia a neposkytujú investičné poradenstvo ani investičné odporúčanie.

Ohodnoť článok

Pridaj komentár